Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Къси Рокли
Сряда, 08 Юни 2016 14:43

Как да изберем корсет

Написана от 

Корсетът макар и дреха от гардероба на дамите в миналото и днес се явява на модната сцена като фаворит сред дамски аксесоари.

Ако и вие сте решили да си купите истински корсет и елече корсет, трябва да хвърлим поглед към съвременници на определено качество. Корсетът е, всъщност оборудвани със стоманени ребра, които поддържат тъканта опъната и предотвратяват образуването на гънки върху предната, страничните и задната част на гърба, където се закрепва. Ребрата най-често са направени от пластмаса. За да се оцени качеството на летвите просто трябва лек завой, който да дарява нужната подвижност на торса. В случая, в който лайстните в предната и задната част на корсета са доста строги, то корсета също може да си позволи да бъдат малко по-мек.

Материи в коресетите

Материята, с която е направен е друга основна характеристика, която трябва да се има предвид при избора на най-подходящ корсет. Обикновено, в действителност, дори ако не се носи много здраво, платното трябва да бъде здрав и тежък плат. Модерните корсетите в повечето случаи са осигурени с вътрешен слой, докато външната част е изработена от плат. Такъв задължително трябва да следва тенденциите на модата. Ако платът е прекалено тънък и твърде силен, той ще изиграе своята роля за съвършенство.

Закопчаване

Стандартната форма на закопчаване на корсета е за предната част и представлява практически единственият подходящ вид за закриване. В случая, когато корсет не е оборудван с подходящи шините трябва да има друг тип еднакво твърда обвивка, която извършва същата функция.

Дантели

Връзките, които са разположени в задната част на корсета в повечето случаи са изработени от памук, точно като връзки за обувки. В някои случаи могат да се използват ленти. Дори контурите трябва да бъдат направени и се прилагат по правилния начин, както в задната част е снабдена с необходимите уплътнения. В страните на отвора, освен това, трябва да присъства летви, така че напрежението се разпределя по-равномерно.

Днес корсетите са главно допълнение към някоя част от тоалета, но не са задължителен елемент. В най-новите модни тенденции коресет се носи дори върху горната част от дрехите.

Допълнително