Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Къси Рокли
Събота, 02 Юли 2016 18:41

Как да добавите повече фибри към диетата

Написана от 

Ако във вашата диета липсват плодове, пълнозърнести храни и зеленчуци тогава шансовете, тялото ви да не получава фибри, необходими за добро здраве са огромни. Някои очевидни признаци на липса на фибри в организма включват запек, наддаване на тегло, колебания на кръвната захар и диета, свързани с гадене / умора. Ако страдате от тези проблеми, тогава трябва да увеличите фибрите в диетата си, за да предотвратите всякакви въпроси, свързани със здравето.

Започнете с любими плодове

Ако не сте голям фен на плодове, тогава трябва да доведе до радикална промяна във вашата система от вярвания и да започнете с консумация на любящи плодове. Всеки плод е богат на фибри и перфектно средство за защита от вашите проблеми. Сред плодове, препоръчително е да опитате с портокали. Каша от портокал е отличен източник на фибри - факт, с който повечето хора не са наясно.

Яжте храни с кожата

Повечето от естествени храни, които ядем имат вид кожата върху им. От нея също ще получите повече фибри по време на хранене. Консумация на някои зеленчуци и плодове с кожите е добра стратегия с малко да набавите повече витамини и фибри.

Яжте семена

Това може да звучи лудо, но семена са богати на фибри и трябва да започнете да ги ядете още сега. Много плодове и зеленчуци имат семена. Да вземем за пример ябълки - те имат семена, които могат да се ядат и помагат за добавяне на фибри към вашата диета.

Ограничаване на белия хляб

Поколения наред са консумирали бял хляб за закуска. Въпреки, че е много важно да се яде пълнозърнест хляб вместо бял хляб. Основният проблем тук е, че белият хляб не е богата на фибри, докато пълнозърнест хляб е чудесен източник на него. Ако просто замените белия хляб с цялото разнообразие пшеница, вие ще започнете да виждате резултати в няколко седмици.

Намалете приема на месо

Замяната на месо със зеленчуци в диетата, макар и не изцяло е добра тактика. В нея ще има достатъчно и трябва да се прилага месо с вегетарианско поне 4 до 5 пъти седмично.

Използвайте люспи

Има няколко разновидности на обвивката на пазара, които могат да бъдат консумирани с една чаша вода и значително подобряват храносмилателните процеси. Редовният прием на такива влакна помага за намаляване нивата на холестерола, точно като влакното с храна.

Допълнително