Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Къси Рокли
Понеделник, 26 Септември 2016 17:35

Какви цветя можем да засадим в саксии и градини

Написана от 

Ако сте решили да си отгледате малка градинка на верандата, в задния двор на къщата или в саксии ще е добре за вас да знаете кои от тях са най-популярни. Наред с това може да ви потрябват услуги по почистване на дворове, градините също изискват нужното време и внимание.

Ако искате да имате страхотна градинка, но времето все не ви е достатъчно, предлагаме ви да разберете за:

Непретенциозни цветове, към които принадлежат: фикус, еухарис, млечки, Подокарпус, монстера и много други. Ако искате да украсите дома си с цъфтящи растения, трябва да се обърне внимание на тези представители на флората, като например: мушкато; обичка; хибискус; бегония; сентполия; кливия; Христов венец.

Много хора мислят, орхидеите, че са много придирчиви като тропически цветя, но непретенциозен. За тези домакини, чиято къща е в сянката, можете да изберете растения обичащи сянка.

Към сенчестолюбивите се отнасят папрати, арарут или богородичен косъм, монстера и др.

Кои растения са подходящи за офиса - разнообразието от цветове могат да се отглеждат в един офис, който не изисква много внимание и се адаптират към всякакви условия. За офис непретенциозни стайни растения са представителите на флората, като например: японска аукуба; Традесканция; нефролепис; Хлорофитум; Абутилон и др.

Но кактуси, противно на общоприетото схващане за способността им да пречистват въздуха всъщност натрупват само по себе си праха, така че е по-добре да не се поставят вкъщи или в офиса.

В общи линии това са сред най-предпочитаните и непретенциозни растения, които могат да виреят, както лишени от светлина, вода или топлина, така и на полеви условия в градини и дворове.

Ако желаете да имате зеленината или да украсявате, без това да отнема много време, трябва да знаете кои растения са най-непретенциозни на грижи. Надяваме се, че нашите препоръки ще ви позволят да създадете желания комфорт в дома, в офиса или в двора! Научете и за косене на трева.

Допълнително