Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Къси Рокли
Четвъртък, 01 Юни 2017 13:40

Микс от 7: най-полезните инструменти за почистване

Написана от 

Общото почистване не е лесна задача. За щастие, съвременните перилни препарати и разнообразни приспособления могат да помогнат значително в опростяване и ускоряване на процеса. Ето и арсенала, който ще ви е от полза:

1. Електрическо почистване с пара. Това устройство ще ви помогне за санитарния фаянс, пода, готварската печка, допълвайки и засилвайки влиянието с почистващия препарат.

2. Техника на чистачката. През лятото обикновено прекарваме по един почивен ден в дейности като да измием прозорците. Благодарение на  почистваща четка за стъкла, процесът ще бъде по-лесен и по-бърз. Устройството е перфектно, почиства стъкло и огледала, както и може да бъде лесно да се забрави. Така мръсната вода се всмуква в специален контейнер за почистване.

3. Електрическа метла също много ще улесни мокрото почистване. Сега има много разновидности на пазара, но принципа на работа остава един и същ: трябва да се намокри парцал и с него да се измие пода.

4. Универсална четка. Изберете модел с дебела и дълъг дръжка - те са удобни за почистване само на гладката повърхност (балатум, паркет, ламинат), но също така и килими. Е, когато четката осигурява електростатичен ефект: малките частици прах не се издигат във въздуха и са привлечени от купчината. Най-предпочитан модел с телескопична дръжка. Те се съхраняват и имат възможност да се коригира дължината им.

5. Моп с гъба като дюза. Предимства на такива четки са очевидни. На първо място, тези модели могат лесно да събрат от земята конци, коса, козина от домашни любимци. Второ - отлично абсорбират вода. Трето имат автоматична форма за извличане.

6. Гъба микрофибър. Основното предимство на микрофибъра е, че малките частици от мръсотия проникват в структурата на тъканта и се задържат там като предотвратяват появата на драскотини върху гладки повърхности. Освен това, микрофибърът перфектно абсорбира голямо количество влага: повърхността се избърсва с чиста, суха, лъскава и без ивици кърпа.

7. Съвременните детергенти използват рецептите на "баба", за да почисти кухнята и банята. Съвременни инструменти позволяват да се спести време и енергия. С тях лесно ще измиете, където може да се образува мухъл, завесите в банята и дори мивки. Активната пяна за вана и душ са в удобна форма, когато успяват да напръскат големи повърхности, стени, душ, плочки или керамични повърхности, както и трудно достъпни места. Разберете и за демонтаж на мебели и преместване.

Допълнително