Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Къси Рокли
Четвъртък, 13 Август 2015 11:49

Оптимизиране на състоянието

Написана от 

Когато говорим за състоянието на определен автомобил, не трябва да пренебрегваме неговите елементи, колкото и малки на пръв поглед да са те. Отделните елементи на автомобилната система определят и нейното представяне на пътя. Те са гаранция за сигурността и комфорта на всеки автомобил. Подобряването на тяхното състояние е колкото и трудоемък, толкова и благотворен процес, в който активно участие трябва да вземат собствениците на превозните средства.

Поддръжката на всяка кола е многопластов процес, който не се заключава, само в проверката и профилактиката на някои, макар и основни, елементи на автомобилната система. Той предполага, по-голямо внимание към всеки сигнал, „подаван” от различните части на превозното средство. Шофьорите сами определят степента и ритъма на отделните грижи, които са готови да положат за своята кола. Те знаят, значимостта на всеки звук или шум, издаван от автомобилната система и подобно на лекари, могат да определят актуалното състояние на превозното средство, дори по време на самото шофиране.

За да бъде грижата за превозното средство всеобхватна и пълна, шофьорите прибягват до неоценимата помощ на свои колеги, притежаващи по-голям опит, не само в шофирането на автомобили, но и в тяхната поддръжка. Подобно на посветени в тайната на автомобилното изкуство, отделните автомобилисти са готови на себеотрицание, в името на благото и идеята, зад които стоят взаимопомощта и благородството – характерни моменти от неписания кодекс на шофьорите.

Но, дори и помощта на повечето шофьори към своите колеги, не би могла да замени значението на качествените аксесоари и авточасти, които заемат важно значение в бита и фолклора на отделните автомобилисти. В оторизираните търговски центрове, предлагащи различни варианти на авточасти и инструменти, шофьорите могат да намерят, наред с основните части и инструменти, доста по-специфични продукти и аксесоари, от рода на LED габаритна крушка с 5 диода и лупа, лебедка механичка 1200lb и др., без които е невъзможна качествената поддръжка или ремонт на превозните средства.

Допълнително