Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Къси Рокли
Вторник, 10 Март 2015 10:17

Да се облечем нормално Избрана

Написана от 

Дали ще се досетите кое е общото между Адам Сандлър, Джоди Фостър, Майкъл Джордан и Стив Джобс?

Освен, че са популярни и забележителни личности, сходното между тях е начина им на обличане, тоест съвсем обикновен, непретенциозен, нормален. Това е поредното модно внушение, което е на път да завладее света и независимо дали сте богати, известни и красиви или съвсем обикновени хора, може да се превърне във ваш стил и запазена марка.

Течението става популярно под названието нормкор. Името идва от английските думи „обикновен“ - normal и core – „сърцевина“.

Характерно за този начин на обличане е носенето на дрехи, подходящи, както за мъже, така и за жени и на пръв поглед случайно подбрани. Ако използваме аналогии можем да кажем, че това са онези дрехи, които първо ви попадат в полезрението, щом отворите сутрин очи и с които бихте отскочили до магазина или близкото непретенциозно кафене.

Стилът нормкор е абсолютна противоположност на всичко натруфено, преекспонирано и неестествено, във външния вид на хората. Това е стил, следван от интелигентни личности, които искат да изпъкнат с личностни качества и своите таланти или позиции, а не с външността.
Консуматорското общество попива примера на известните, следва и купува марките, които те носят. Феновете на звездите често не могат да си позволят дизайнерските дрехи, които те носят, но дават мило и драго, за да се сдобият с тяхна реплика.

Унисекс модната тенденция нормкор загърбва известните трендове и сляпото подчинение на марките. Подобно на стила на Стив Джобс, това е изчистен и обикновен начин на обличане – тениска, дънки и кецове.

Ако искате да следвате това модно течение, изровете от гардероба дрехи като черно поло, бяла риза, жилетка, изчистена тениска, еспадрили, кецове, обикновени панталони, спортни долници. Не посягайте към нищо лъскаво, претрупано, наситено с щампи и крещящи надписи. Търсете простите кройки и максимално непринудения стил с неутрални дрехи.

Допълнително