Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Къси Рокли
Сряда, 25 Ноември 2015 21:59

5 съвета за безопасно онлайн пазаруване

Написана от 

Все повече уеб сайтове предлагат всякакви стоки и продукти. Дори основната им дейност да не е търговия, в тях също могат да се открият реклами на други сайтове, които рекламират продуктите си.

И както навсякъде така и във виртуалният свят има рискове. Ако искате да се предпазите от измами и некоректно отношение, научете за 5 съвета за безопасно пазаруване във виртуаленмагазин.

1. Използвайте Познати Уебсайтове – популярните сайтове имат изградена репутация, за която може да научите от всяко място, форум, социална медия.

2. Система на заключване – никога не купувайте от магазин, който не разполага с криптирана система за заключване, най-малкото запознайте се с общите условия на сайта. Никога не давайте на никого вашата кредитна карта по имейл.

3. Не казвайте на всички - пазаруването в онлайн магазин се нуждае от ваш номер на социална осигуровка или ваша рождена дата. Въпреки това, ако сте попаднали на мошеници те лесно могат да получат достъп до номера на картата ви за покупки и да направят много щети. Колкото повече те знаят, толкова по-лесно е да откраднат самоличността ви.

4. Проверете отчети

Не чакайте сметката си да дойде в края на месеца. Проверявайте онлайн редовно по време на празниците и погледнете електронни изявления за вашата кредитна карта, дебитна карта, и разплащателни сметки. Уверете се, че няма никакви нарушения по транзакциите и или фалшиви обвинения от съмнителни сайтове.

5. Защитете вашето PC - мошеници не просто седят и чакат да им дадете данни; понякога те пускат зловреден софтуер. С редовни актуализации на вашата антивирусна програма ще се предпазите от злонамерени действия в Интернет.

Научете повече заseo, ако имате желание да отворите собствен онлайн магазин.

Допълнително