Login
Register
Начало
Фешън Калърс - Къси Рокли
water_spirit

water_spirit

За да се представите добре на пътя е нужно много повече, отколкото предоставя обикновената профилактика или проверка, които са достояние на повечето шофьори. Те обичат да проверяват основните автомобилни компоненти, без да детайлизират съответната диагностика, насочвайки усилията си към по-специфичните детайли. В този смисъл, трябва да се отбележи, че превозните средства са доста „паметливи”, по отношение на грижите, полагани за тяхната функционалност. Всяко внимание и съответна профилактика, с които шофьорите обграждат своите коли, бива „възнаграждавана” впоследствие, когато се налага пътуване, без значение от неговата продължителност. А, от какво се страхуват водачите?! Естествено, от проблеми в автомобилната система, когато се намират на пътя.

Въпреки очевидните промени, които претърпяха големите автомобилни производители, поддръжката на превозните средства си остава основна задача на милионите шофьори по света. Факт е, че последните модели коли се различават от своите предшественици, именно по своята практичност и ефективност, които са свързани с по-голяма икономичност и екологичност. Не на последно място, превозните средства са и значително по-сигурни, в сравнение с тези, предлагани преди известно време. Но, поддръжката си остава основен мотив за водачите, гарантиращ, както доброто представяне на техните коли, така и сигурността им, по време на пътуване.

Поддържането на автомобилите не е толкова непостижима или трудоемка цел, колкото си представят повечето водачи. Грижата за превозните средства се концентрира, върху прилагането на определени технически знания и умения, от страна на шофьорите, както и от техния избор на качествени аксесоари, необходими за осъществяването на профилактика и диагностика на колите им. Надеждните автомобилни елементи и инструменти се предлагат, в повечето магазини за авточасти, разполагащи с широк избор, както от основни продукти, гарантиращи безотказната работа на автомобилната система, така и от доста по-профилирани компоненти, от рода на огледала за мъртва точка, предпазител пластина и др., без които всяка профилактика и поддръжка на превозните средства би претърпяла неуспех.

Пътуването с автомобил е едно от най-приятните и се оказва и най-изгодният начин, да се заредите с нови впечатления и гледки на места, където не сте били. Но, пътуването може да бъде и доста опасно начинание, когато не сте направили съответната поддръжка, поне в рамките на задължителната профилактика. Всяка грижа за автомобила е неотменима, като за някои хора, вниманието оказвано на превозните средства, надвишава далеч това, което казват на своите близки или приятели. По-опитните шофьори намират своята зона на комфорт, именно край своите автомобили, като за тях времето, отделено в профилактика на отделните елементи, изграждащи автомобилната система е доста ползотворно, а оказва се и полезно за бъдещата им … сигурност.

В това са се убедили немалко хора, като с опита, който те придобиват зад волана или в диагностика на своите коли, те са се превърнали в отдадени на идеята, наречена автомобилизъм и на нейните отличителни черти, една от които е поддръжката на автомобилите. За да се извърши качествена поддръжка, обаче, шофьорите се нуждаят от малко магия, която притежават надеждните и достъпни инструменти и аксесоари. Те се предлагат, в повечето магазини за авточасти, като варират, както по отношение на своите функции и предназначение, така и със своите цени и произход.

За разлика от минали години, когато подобни елементи бяха доста некачествени и с неясен произход, днешните авточасти са далеч по-функционални и практични, удовлетворявайки всички желания на шофьорите, когато трябва да се справят с евентуален проблем в автомобилната система. В магазините за авточасти се предлагат много продукти, като всички видове авточасти за ALFA ROMEO 166 от 2003 или всички видове авточасти за BMW X5 (E53), например. Но, заедно с тях, всеки може да си купи пособия, чието предназначение е по-скоро за домакинството или стопанството. По този начин, съответните магазини се превръщат в многофункционални търговски центрове, които гарантират успешния изход на всяка поддръжка, без значение, дали става въпрос за автомобилна, стопанска или домакинска работа.

Сряда, 19 Август 2015 13:34

Сигурността на промяната

През последните години автомобилите бележат връх на интереса към тях, от страна на редовите потребители. Те са впечатлени от ориентирането на големите производители, именно към нуждите и потребностите на отделните клиенти. Никога преди това, превозните средства не са се превръщали в нещо, като социален и своевременен отговор на големите икономически промени, характерни за последните няколко години. Автомобилите се превърнаха, в по-достъпен и практичен начин, дори и за … прекарване на свободното време. Техните функции и технически характеристики се модернизираха, за да заприличат новите коли на каюти в космически кораби, които са достатъчно удобни и достъпни, дори и за по-обикновени клиенти.

Всичко това не се отрази на тяхното представяне на пътя, като то стана, по-сигурно и комфортно. Потребителите се радват на вниманието на различни, по своята философия, производители, които не търсят ефекта на рекламата, за да привлекат повече внимание и клиенти, а разчитат на крайния продукт и неговото качество. В това отношение, в Интернет пространството има създадени много форуми и сайтове, в които потребителите на различни модели автомобили, споделят своите виждания и желания за тях. Несъмнен е стремежът на производителите да „слязат” по-близо до своите клиенти – нещо, което беше, повече в сферата на пожеланието, преди няколко години или десетилетия. Сега клиентите имат последната дума, а тя е доста определяща и значима, особено, когато става въпрос за автомобили и съответните елементи за тях.

Голяма помощ, в определянето на вкусовите предпочитания на отделните потребители, имат и съответните магазини за авточасти, които предлагат различни варианти, за справяне с належащите нужди на шофьорите. В тях могат да се намерят основни елементи, изграждащи автомобилната система, като гърнета, седалки, джанти, волани и др. Но наред с тях, в оторизираните търговски обекти, се предлагат и много артикули, които имат разнородно и по-специфично значение, от рода на силиконов маншон за каре универсален DBC600, тръба гофрирана Ф90 и пр.

Четвъртък, 13 Август 2015 11:49

Оптимизиране на състоянието

Когато говорим за състоянието на определен автомобил, не трябва да пренебрегваме неговите елементи, колкото и малки на пръв поглед да са те. Отделните елементи на автомобилната система определят и нейното представяне на пътя. Те са гаранция за сигурността и комфорта на всеки автомобил. Подобряването на тяхното състояние е колкото и трудоемък, толкова и благотворен процес, в който активно участие трябва да вземат собствениците на превозните средства.

Поддръжката на всяка кола е многопластов процес, който не се заключава, само в проверката и профилактиката на някои, макар и основни, елементи на автомобилната система. Той предполага, по-голямо внимание към всеки сигнал, „подаван” от различните части на превозното средство. Шофьорите сами определят степента и ритъма на отделните грижи, които са готови да положат за своята кола. Те знаят, значимостта на всеки звук или шум, издаван от автомобилната система и подобно на лекари, могат да определят актуалното състояние на превозното средство, дори по време на самото шофиране.

За да бъде грижата за превозното средство всеобхватна и пълна, шофьорите прибягват до неоценимата помощ на свои колеги, притежаващи по-голям опит, не само в шофирането на автомобили, но и в тяхната поддръжка. Подобно на посветени в тайната на автомобилното изкуство, отделните автомобилисти са готови на себеотрицание, в името на благото и идеята, зад които стоят взаимопомощта и благородството – характерни моменти от неписания кодекс на шофьорите.

Но, дори и помощта на повечето шофьори към своите колеги, не би могла да замени значението на качествените аксесоари и авточасти, които заемат важно значение в бита и фолклора на отделните автомобилисти. В оторизираните търговски центрове, предлагащи различни варианти на авточасти и инструменти, шофьорите могат да намерят, наред с основните части и инструменти, доста по-специфични продукти и аксесоари, от рода на LED габаритна крушка с 5 диода и лупа, лебедка механичка 1200lb и др., без които е невъзможна качествената поддръжка или ремонт на превозните средства.

Понеделник, 03 Август 2015 23:33

Част от рутината на шофьорите

По-добрите автомобилисти могат и знаят, как да предотвратят евентуалната поява на проблеми в състоянието на техните превозни средства. Това определя и силната връзка, която съществува между шофьорите и техните автомобили. Те се вслушват във всеки един шум или звук, който може да им подскаже за промяна в нормалното функциониране на колата. Това се постига с много опит и познаване на отделните автомобилни детайли.

Ако искате вашата кола да е все така добре функционираща и безотказно практична, тогава е време да помислите за нейното подобряване. А, едно такова подобряване би могло да бъде поддръжката на всяка една нейна част, без значение от нейния вид или функция. Поддържането на превозните средства се е превърнало в нещо повече от рутинно задължение за повечето шофьори, то, до голяма степен, осмисля тяхното ежедневие, подобно на посещение в храм. Такъв храм би могъл да бъде само автомобилизмът – той не обещава и не съди своите избрани последователи. Той е по-скоро отдаденост на една идея, покорила милиони хора по света – да бъдат независими и свободни, управлявайки своята съдба, по неведомите пътища на предвидимата неизвестност.

Практична и същевременно – удовлетворяваща – грижата за автомобила е присъща само на най-педантичните и опитни шофьори, които с годините са се научили да оценят стойността на своите машини. Но, не като финансов резултат, а по-скоро свръхценностно и донякъде прагматично. Опитните автомобилисти сами определят степента и честотата на грижите, полагани за техните коли. Те не се нуждаят от много, само от качествени инструменти, които ще им бъдат от голяма полза, за да завършат по задоволителен начин профилактиката на автомобилните елементи. А, подобни инструменти могат да се намерят в повечето магазини за автомобилни аксесоари, предлагащи разностранни продукти, касаещи поддръжката, като се започне от необходимото и често забравяно от повечето хора - аварийно чукче, премине се през различните видове полир паста, за да се стигне до спортни гърнета и други по-големи части за колата.

Превъзходството на знанието е по-голямо, като неговото приложение заема, почти всички сфери, от съвременния живот. Знанието, което хората притежават е, преди всичко отговорност, както към техните задължения като граждани, родители, възпитатели и др., така и към останалите членове на обществото.

Това се отнася, до голяма степен, за уменията и навиците, които притежават шофьорите. За тяхното значение можем да съдим от новините за произшествията, които се случват, почти ежедневно, по пътищата. Най-голямата отговорност на шофьорите е към самите тях, което е тясно свързано с грижата към автомобила. Поддръжката на моторните превозни средства е дело, преди всичко на техните собственици. Въпреки наличието на множество сервизи, в които се извършва профилактика на автомобилните системи, все пак, по-голямата част от поддръжката на леките коли се извършва, именно от шофьорите.

Когато говорим за грижите за автомобилите, ние имаме предвид комплексните дейности, които са свързани, не само с почистването и естетическата поддръжка на моторните превозни средства, колкото до подобряването на тяхното функционално състояние. В този смисъл профилактиката, която всеки собственик може да извърши сам е от изключително решаващо значение. Подобна работа би трябвало да бъде извършвана, преди всяко пътуване, без значение от неговата продължителност.

Инструментите, необходими при поддръжката на автомобила, също са от голямо значение, предвид голямото разнообразие от елементи и части, които изграждат цялостната система на машината. В този смисъл, различните варианти на гедорета, вложки ударни и др., са повече от решаващи, особено, ако се налага подмяната на определени автомобилни елементи. Инструментите, нужни за отстраняването на проблеми, монтирането и демонтирането на автомобилните части, профилактиката на автомобили и неговото „освежаване” са другата гордост на шофьорите. Те, до голяма степен, са пристрастни, както по отношение на своите превозни средства и техните характеристики, така и по отношение на инструментите, които използват, за да подобрят състоянието на своя автомобил. Така, инструментите се превръщат в малките и необходими детайли от привързаността на шофьорите към своите автомобили.

Петък, 10 Юли 2015 18:24

Предимство за по-добрите

Изборът на качествени материали за автомобила, нерядко се е оказвало болезнено за самите шофьори. Те са затрупани с прекалено много информация за отделните части и детайли, като изборът се затруднява и от разнопосочните мнения, които водачите получават, както от свои познати и съседи, така и от самите консултанти в магазините за авточасти.

Да избереш най-доброто, винаги е било привилегия, не толкова на импулсивните и нетърпеливите, колкото на прагматичните и спокойни клиенти. Така, шофьорите преценяват всяка възможност, която им се открива, за да препочетат, един или друг продукт.

Изборът на качествени авточасти, до голяма степен, определя и качеството на самото пътуване. Колкото по-устойчиви са отделните детайли в автомобила, толкова по-стабилна е колата, когато е на пътя.

Дали ще избирате ветробрани за DAEWOO или съответните ветробрани за DACIA, трябва да направите по-цялостно проучване на отделните авточасти. Ако, не знаете основните теории в областта на търговската практика, тогава може би, ще ви бъде интересно да научите, че по-голямата част от клиентите, които остават недоволни от своята покупка, са склонни да споделят своите неприятности с повече хора. От друга страна, доволните клиенти ще похвалят своята покупка на по-малък брой хора.

Шофьорите, могат да се поучат от опита на „своите” колеги на пътя, които несъмнено могат да ги насочат, не само в избора на авточасти, но и да споделят свои виждания, що се отнася до цялостната поддръжка на автомобила. Все пак, изкуството да бъдеш автомобилист, не се научава толкова лесно. То се предава, от поколение на поколение и от по-опитните шофьори, на по-младите.

Предимството на по-добрите шофьори, е, именно в тяхната информираност за най-новите разбирания, що се отнася до усъвършенстването на леките автомобили. Уменията и тънкостите в „манията”, наречена автомобилизъм, идват постепенно, в резултат на дълги часове, прекарани, както за волана по пътищата, така и в монтиране и демонтиране на отделни части от леката кола.

Неделя, 05 Април 2015 01:16

Поглед назад

Има хора, които казват, че „не можеш да влезеш два пъти в една и съща река”. Има и такива, които обичат да повтарят, каквото и да се случи, че „всичко ново е добре забравено старо”. Колкото и да се стараят повечето хора да изнамерят нови стилове в изкуство и мода, за да се направи нещо запомнящо се, е необходимо детайлно познаване, именно на отдавна отминалите културни или модни тенденции.

Ние живеем във време, когато се преплитат много модни течения и днес не е толкова трудно да се срещнат хора, които се обличат, най-вече според техните лични предпочитания. Въпреки навлизането на модата, която ни налагат големите търговски центрове, все пак всеки е свободен да избере своето място под слънцето, да се чувства добре, без да изглежда смешен или ретрограден.

Независимо, дали говорим за облекло или цялостен външен вид, като цяло модните течения ни връщат няколко десетилетия назад, когато беше модерно да се носят шалове, шапки, а мъжете да бъдат с бради. Най-хубавото на съвременната мода е свободата, която предоставя на всеки, индивидуално да изрази себе си. Тогава няма значение, дали в заведението има климатик Midea MFGA 36 ARDN1, а вие носите своята плетена вълнена шапка, която ви е толкова удобна и забелязваща се, особено през … лятото. Тя ще ви накара, дори и да забравите своя домашен климатик Kitano Arare TAC-24CHSA/BQI.

Събота, 21 Март 2015 14:25

Добрите стари дънки

Много от хората се привързват към своите дрехи, а когато това са дънки, тогава привързаността се превръща в култ. Тези, типични за западната култура дрехи, са любими, както на ученици, така и на доста по-възрастни хора. Те могат, до голяма степен да преобразят всеки човек.

Дънките се смятат за неофициално облекло, но днешните тенденции в модата напълно объркват представите на повечето хора за етикет, що се отнася до облеклото. Те могат да бъдат, както ежедневни части от облеклото, както на деца, така и на бизнесмени, които могат да бъдат обувани и при по специални поводи.

Ако, допреди време, дънките бяха нещо ретроградно и бяхме свикнали да бъдат класифицирани, като дрескод за лошите момчета и момичета, сега всички големи модни дизайнери са повлияни от тяхната експресивност. Има дънки, които се носят вкъщи или на определени работни места, но има и доста видове дънки, които могат да бъдат желана притурка към вашето посещение на кино или театър.

При доста дизайнерски компании се „размива” разликата между работни дънки и полуофициален панталон, дори има доста модели, еднакво добре стоящи, както в работния процес на един офис, така и по време на разходка в парка с вашите деца.

Всичко е въпрос на вкус, а и на възможности, защото отдавна мина времето, когато бяхме свикнали с еднотипните, класически форми на дънките, както и с техните приемливи цени. Стига се, дори и до ситуации, в които носещите по-традиционни панталони, са възприемани, по-скоро като старомодни и неприемащи тази, определено унисекс мода.

Днес, дънки се предлагат във всички големи търговски обекти, като дизайнерските модели са като произведения на изкуството, които не са за общодостъпната публика. Едва ли създателите на първите работни панталони са имали и усещането каква мини модна революция ще направят, когато са предлагали своите първи модели на работниците в Америка. Дънките са се превърнали в символ на свобода на изразяването и световен дрескод на необходимостта.

Актуалните тенденции в дамската мода за лято 2015 г. са насочени към, добре забравеното, старо и неустоимите модни класики, като дрехи, изработени от деним и дълги ризи от всякакъв вид.

Не се разделяйте с красивата си визия, през най-страстните месеци на годината и в никакъв случай не допускайте скука в живота и начина си на обличане.

Ако искате да се чувствате удобно, свежи и романтични едновременно, несъмнено се нуждаете от, така актуалната риза, тип рокля, която завладя модните подиуми напоследък. Ризата тип рокля е естествено продължение на тенденцията да се внасят елементи от по-строгата униформена визия в ежедневието и да им се придава известна фриволност и скрит сексапил. Съществува мнение, че няма нищо по-неустоимо за мъжа от гледката на любимото му момиче, облечено само по риза, особено, ако това е неговата риза. Няма да спорим дали това е така, но ще гласуваме твърдо „за“ красивите и женствени ризи - рокли, които преобразяват една жена до неузнаваемост.

Страница 1 от 2

Допълнително